túlélni az időt

Csapda

                          Ettél már a bíbortetű festékéből? És az ausztrál faforgácsból készített epres joghurtból, amiben a gyümölcs kalcium-foszfát és alga “házasságából született” egyebek mellett. Netán a ricinusolajból gyártott őszibarackízt kedveled, vagy a nátrium nitrit, nátrium-glutamát, kárminsav, sertésbőr, baromfihús alkotta sertésvirslit? Némi sertéshús persze van benne. Gondolnád, hogy van olyan étel amibe a káposzta rothadásából származó baktériumot “telepítettek”. Eszedbe jutott valaha, miért nem tüntetik fel egyes fűszerek csomagolásán a származási ország nevét? Tippelek. Talán műfűszerek ezek? Ki tudja a valós választ?

                           Számomra ez a mű-világ azt jelenti, nap mint nap csapdába esek, milliókkal egyetemben. Kinek jó ez? Nekem biztosan nem, gondolom neked sem. Mi hát a teendő? Meggyőződésem, menekülési útvonalat jelenthet, ha visszatérünk nagyanyáink gyakorlatához és a gyógynövényekhez. Úgy értem, meg kell találni a “tiszta” alapanyagokat és rendszeresen főzni, kitalálni egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket. Pontosan tudom, ez felborítja az eddigi életedet, a családok mindennapjait. Fordítsd saját hasznodra az élelmiszergyártás eldurvulását. Nevelhetsz cserepekben, akár a lakásban is, számos, jótékony hatású gyógynövényt, amit fűszerezésre is használhatsz, vagy teaalapanyagnak. Növénytáramról szóló írásom segít ebben.

                          Ha célul tűzted, hogy túléled az időt, nem marad más választásod, mint hátat fordítani a “mű-világnak”.   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!